Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bilim insanlarınca Salda Gölü’nün mikrobiyal ekolojisinin belirlenmesine yönelik yürütülen proje tamamlandı. Mart ve temmuz aylarında gölün tüm alanlarını temsil edecek şekilde alınan 118 örnekle Salda’daki mikrobiyal türlerin DNA’sı elde edildi. Çalışmanın başında yer alan İTÜ BOUN Mikrobiyal Ekoloji Grup Başkanı Prof. Dr. Orhan İnce, Aydınlık’a yaptığı açıklamada Mars’tan alınacak numunelerle Salda Gölü’ndeki türlerin karşılaştırılacağını söyledi. Prof. Dr. İnce, “Mikrobiyal evrimde önemli ipuçları taşıdığını düşündüğümüz bir familyanın zengin bir şekilde burada olduğunu gördük. Bu, geçmiş yaşamın izlerine ilişkin bir veri sağlayabilir” dedi.

Yorum bırakın